"Jafa" povučena iz prodaje u Sloveniji

Bez autora
Feb 23 2011

Popularni "Jafa keks" iz Crvenke povučen je danas iz svih slovenačkih prodavnica po nalogu Državnog zdravstvenog inspektorata, a koji je donesen na osnovu nalaza prema kojem ambalaža u koju je pakovan keks sadrži materije koje zbog lake izlapljivosti mogu proći kroz celofan.Uzorak kartonske ambalaže Jafa keksa bio je analiziran u laboratoriju Instituta za zdravstvenu sigurnost Slovenije. Rezultati analize pokazali su da ambalaža sadrži visoke vrednosti UV filtera, i to benzofenona i 4-metilbenzofenona, koji bi mogli preći u hranu preko celofanskog omota u koji je pakovana...

Popularni "Jafa keks" iz Crvenke povučen je danas iz svih slovenačkih prodavnica po nalogu Državnog zdravstvenog inspektorata, a koji je donesen na osnovu nalaza prema kojem ambalaža u koju je pakovan keks sadrži materije koje zbog lake izlapljivosti mogu proći kroz celofan.

Uzorak kartonske ambalaže Jafa keksa bio je analiziran u laboratoriju Instituta za zdravstvenu sigurnost Slovenije.

Rezultati analize pokazali su da ambalaža sadrži visoke vrednosti UV filtera, i to benzofenona i 4-metilbenzofenona, koji bi mogli preći u hranu preko celofanskog omota u koji je pakovana.
 
Opasnost je, smatraju slovenački stručnjaci, velika i za decu i za odrasle, prenose slovenački mediji. Zato je uvoznik keksa odlučio da povuče iz prodaje sav keks s rokom upotrebe do 26. februara i to svih vrsta, sa narandžom, limunom i višnjama.
 
Slovenska Udruženje potrošača savetuje da se kupljeni keks vrate u trgovine i da su potrošači dužni da vrate novac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik